Vrije Valboot

“Waar gaat u heen in geval van nood op een boot of op een booreiland? Het verlaten met de vrije valboot is uw optie! Vallen van 10 meter en de krachten die los komen..Dit moet u meemaken!”

Een boot gevuld met 12 mensen van 10 meter hoogte het water in laten vallen lijkt onmogelijk, maar niets is minder waar. Met speciale gordels wordt u vastgesnoerd in een soort ligstoel. Als iedereen gereed is lanceren we de boot en valt u deze meters door de lucht om zich vervolgens in het water te boren.

Om de boot te lanceren zijn procedures nodig die uitgebreid met de groep worden doorgenomen. Na enkele simulatievallen en na alle controles is het tijd voor het echte werk.

De boot is gemaakt en zo gepositioneerd om, bij een noodsituatie aan boord van een olieplatform, een snelle evacuatie te waarborgen. De boot bereikt een snelheid van 65 km per uur en u komt in 0,03 seconden bloot te staan aan 4 G-kracht.

We zullen starten met theorie over de vrije valboot en waarvoor hij gebruikt wordt. Hierna zullen we overgaan tot het praktijkgedeelte. De spanning zal worden opgebouwd tot de daadwerkelijke val.

voorbeeldprogramma:
14.00 uur  Aankomst
14.30 uur  Welkomstwoord en briefing
15.00 uur  Start van het praktijkgedeelte
16.30 uur  Einde praktijkgedeelte 

Bekijk hier een fotocompilatie van de activiteit Vrije Valboot

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor de Vrije Valboot

Specificatie

Aantal personen:
Minimaal 8 personen

Gewenste datum:
Het hele jaar door

Locaties:
Trainingscentrum, Den Oever

Activiteit:
Inclusief instructeurs en materialen
Exclusief borrel en diner

Fysieke eisen:
Geen rugklachten, normale gezondheid

Prijs:
€ 39,50 pp exclusief 21% BTW, minimaal 10  betalende deelnemers


Vrije Val Boot