High tea

“Een heerlijke High Tea party met vele lekkernijen en verschillende soorten thee. Laat je verwennen en geniet van een heerlijke middag.”
 
De oorsprong van de High Tea begon rond 1840. In dit jaar kreeg Anna, de 7e hertogin van Bedfort, tegen 16.00 uur honger en kon niet wachten tot aan de avondmaaltijd. Speciaal voor haar werd er een lichte maaltijd bereid met verschillende theesoorten erbij. Deze gebeurtenis gaf de aanzet tot het drinken van thee rond 16:00 uur, vele dames en heren van stand kopieerde dit gedrag en het werd een nieuwe trend. Deze traditie bestaat nog steeds in Engeland. De Engelse thee is niet alleen een drank, maar een lichte maaltijd met allemaal lekkere kleine gerechtjes.

De Nederlandse High Tea is eigenlijk afgeleid van de Engelse Afternoon Tea. Het verschil tussen de High Tea en Afternoon Tea is vooral gelegen in de variëteit en in het tijdstip. Afternoon Tea bestaat uit voornamelijk zoetigheden (oa. scones, cake, fruit, bonbons) en de High Tea kent zowel zoete als hartige hapjes. De High Tea werd traditioneel rond 18.00 uur geserveerd en de Afternoon Tea rond 16.00 uur.
Gezellig samen met collega’s, vrienden, vriendinnen of familie genieten van een tafel gevuld met heerlijke thee en de meest smakelijke lekkernijen: scones, sandwiches, taartjes en cupcakes.

Een High Tea houdt in: sandwiches met diverse soorten beleg waaronder zalmsandwiches, komkommer-sandwiches, kaas e/o eiersalade. Scones met clotted cream en jam en een variëteit aan chocolade, koekjes en cake. Dit alles is een standaard High Tea. Er zijn vele mogelijkheden om deze uit te breiden aan uw persoonlijke wensen. Wij kunnen een High Tea bij iemand thuis organiseren, maar ook op een door u gewenste locatie.

Voorbeeldprogramma:
15.30 uur Aankomst en start High Tea
17.30 uur Einde High Tea

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor een High Tea

Specificatie

Aantal personen:
Minimaal 8 personen

Gewenste datum:
Het gehele jaar door

Locaties:
Overal te houden, zowel binnen als buiten. Wij kunnen u wijzen op mooie en leuke locaties.

Activiteit:
Inclusief gastvrouwen, thee en gebak.

Prijs:
Vanaf € 19,50 exclusief 21% BTW.
Minimaal 8 betalende deelnemers.